DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES
Szent István Étterem és Borozó - Szeged, Szent István tér - tel.: 62/633-763 - szentistvanetteremborozo[kukac]t-online.hu

Európai Szocialis AlapKöszöntjük a Szent István Étterem honlapján!

Nyitva tartási idő: H-Szo: 11:00-23:00, V: 11:00-16:00

 

Az étlapon és ittallapon szereplő árak csak tájékoztató jellegűek és az aktuális tartalom eléréséhez kérjük, hogy frissítse böngészőjét!

Vasárnapi Svédasztalos Ebéd

Tekintsék meg részletes vasárnapi ajánlatunkat a linkre kattintva!

Rendelés: 62/633-763

Minden kedves vendégének jó étvágyat kíván a Szent István
Étterem személyzete és vezetősége!

Fotó víztoronyból a Szent István térről, a Csongrádi stg. elején a Szent Istvám Étterem
Szent István Étterem Szeged

 a Csongrádi sugárút sarkán nyílt meg Szeged egyik legszebb étterme, amely - igazodván a tér nevéhez - államalapító királyunk nevét viseli. Egy százharminc éves épület felújítása után 2006 januárjában fogadta az első betérőt a nagy műgonddal kialakított Szent István étterem és borozó, ahol egyszerre hatvan vendég kóstolhatja meg a messze földön híres magyar gasztronómia legfinomabb étkeit, s megismerkedhet például más nemzeti konyhák ízeivel, remekeivel is. Ahogy az egy Tiszához simuló városban illik, a halétkek széles választéka várja a megéhezőket, kedvükre falatozhatnak itt a vegetáriánusok, vagy azok, akik szárnyasból, sertésből, marha-, netán borjúhúsból készített, testesebb étkekre vágynak. A rendkívül széles választékban megtaláljuk a sültpaprika krémlevest, mit hidegen, füstölt sajtos pirítóssal raknak a vendég elé, ám ha valaki forróbb finomságra vágyik, rendelheti az aranyló kacsalevest.
Ínyenceknek ajánlott a hegyaljai libacsemege, a kapros garnéla rák, mint ahogy a tésztás gombakavalkád is. De vajon ki tudna ellenállni a paprikás harcsabatyuknak, a bajai hallegyezőknek, netán annak a halnyársnak, amin vörös lazacot, nílusi fogasfilé kockákat talál a kaliforniai paprika mellett.
A Szent István étteremben helyet foglaló megtudhatja, milyen is vala egykoron bizonyos Fazekasné kedvence, hogyan omlik a szájban a mandarinos kacsamell, a sajtos burgonyapürével felszolgált magvas pulykatorony, az elefántfül pecsenye. Rég letűnt korokat idézi a lovaglakoma, a szentek eledele, a zsiványhús tejfölös tócsnival. Más tájak hangulatát, népek ízlését lopja be az étterembe a felvidéki sertésragu, a country karaj, a germán hadak vacsorája. Hogy mindez mit is rejt valójában? Kéretik a helyszínen megfejteni. Folytatás!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Alternative flash content

Requirements